Friday, May 22, 2015

Persediaanku Ke Matrikulasi

Assalamualaikum and Hye ^^,

Im so sorry sbb jarang mengupdate blog skrg ni .. busy sesangatt uolls ... nak pi matrik nii mcm-mcm benda nk kna settle ... aku dah tiga kali pi sekolah jumpa cikgu semata-mata nak cop dokumen .... banyakkk gilaa bebb .... tapi syukur alhamdulillah, urusan cop mengecop semua dh selesai .... barang-barang keperluan pun aku dh beli... huhh .. kira banyak berhabis duit laa utk masuk matrik nii ... dah lebih RM1000 dah rasanya termasuk dgn yuran Matrik .. baju kurung pun beli baru 2 pasang .... pstu baju-baju lain... kasut sukan.... kasut pvc ... beg baru ...erh..kira semuanyaa duit laaa... ni pun ada lagi barang tak beli lgi...tapi just a small things laa like liquid paper , pengepit kuku dan fullscape paper... stiker kenderaan utk masuk kawasan asrama pun tak print lgi hoiii... esok baru nak pi print...sebok bebenorr . huhuuhhh. ...

Nasib baik laa aku dapat Kolej Matrikulasi Kedah .... ~ tapi agak jauh dari rumah aku sbb kolej tu kat Changlun .. 1 jam setengah klau dari rumah aku nak pi sana,,, hahaa... ramai kengkawan aku dpt situu ... Nabila,, Iman... Ayip ... Madinah, Azrin ... Atikah ... hahaa... masa daftar online hari tuu, aku dah tau number bilikmaku ... arhhh .. dapat Blok C2, Tingkat 1 ... aku pun ada join group KMK dlm Whatsapp ... 2 group aku join ..hahaa..tapi sorang pun takdaa roomate aku ... cari tak jumpaaa . yabg ada pun bilik sebelah....hahaa..agaknyerr roomate aku takda whatsapp kot noh ~ =P Sokay ,,, pi sanaa bru jumpaa...baru best kan ... hahaaaa....

Guys ,,, aku tak dpat nak mengupdate lama-lama sgt .... tujuan buat entry nii just nakk ucap FAREWELL .. Maybe aku akan hiatus blog nii sementara ... InsyaAllah balik cuti nantii aku mengupdate lagi yeahh =D ... aku nak pi dah Ahad nii .. so ni last Jummat aku di rumah ... huhuhuu... rasa mcm takmau pi lagi pun adaa....tak puas lagi bermanjaaa di rumah nii..huhu.. tapi apakan dayaa.. demi cita-cita, terpaksaa tinggalkan home sweet home aku ... huaaaa... uolls doakan aku .... harap-harap aku berjaya tamatkan Program Satu Tahun di Matrikulasi dgn berjaya dan memperoleh CGPA 4.0 .. ~ Heee... tu laa impian dan taget aku bila masok Matrik nii ,. ^_^

 Kalau umur panjang, kita jumpa lagi guys .... ^_^ maaf di atas bahasa yang agak kurang matang dalam entry kali nii .. ermm..entah laa..rasa mcm tak best pulak entry kali nii.. =P wekkk..takperr... k bhaiii ...

BLOG INI AKAN DI HIATUS SEHINGGA AKU PULANG KE RUMAH MASA CUTI ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


3 comments:

  1. good luck adik :) Jangan ada barang yang tertinggal ya. hihi... stok makanan jangan lupa bawak.

    ReplyDelete
  2. good luck...zz dlu study dkt uum sintok.. tetibe.. hehe.. buat yang terbaik.. :)

    ReplyDelete